Zelf je WordPress website aanpassen? 3 tips

Heb je een WordPress website laten maken door een professional? Door een designer in te schakelen, ben je verzekerd van een strak eindresultaat. Maar als je een website hebt, wil je zelf misschien ook af en toe dingen aanpassen of verbeteren. Gelukkig kun je dit heel eenvoudig zelf doen zonder de websitebouwer te bellen. Gebruik onze drie handige tips om je WordPress website zelf aan te passen en te verbeteren.

Website aanpassen met thema’s

Een WordPress website wordt gemaakt aan de hand van een thema. Je kunt de website dan ook aanpassen met behulp van thema’s. Door het Customizer-menu te openen, kun je veel verschillende functionaliteiten aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan kleuren, lettertypen, achtergronden en lay-outs van tekstblokken. Dit doe je eenvoudig met een druk op de knop. Je hebt er dus geen kennis van codering voor nodig. 

Door via het menu aspecten aan te passen, kun je jouw website helemaal je eigen stijl geven!

Plug-ins gebruiken

Plug-ins zijn als het ware extra stukjes code die je toevoegt aan je website. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is heel eenvoudig. Je kunt namelijk plug-ins downloaden zonder dat je zelf code hoeft te schrijven. Of je nu graag social-media knoppen wilt toevoegen of contactformulieren wilt maken op je website: er is vast en zeker een plug-in beschikbaar waarmee je dit kunt doen. 

Het is belangrijk dat je niet zomaar iedere plug-in download. Je kunt namelijk ook virussen meenemen. Zorg er daarom voor dat je alleen goed beoordeelde plug-ins gebruikt.

Leer de basis

Iedereen kan WordPress gebruiken, ook als je er helemaal geen verstand van hebt. Als je soms aanpassingen wilt doen aan de website, is het handig om de basis onder de knie te krijgen. Er zijn veel video’s en tutorials beschikbaar die je precies uitleggen hoe WordPress werkt.

Wil je iets aanpassen, maar lukt het je niet? Of ben je bang dat je belangrijke onderdelen van je website verwijdert? Dan kun je WordPress hulp inschakelen. Een WordPress specialist kijkt met je mee en kan je indien gewenst tips geven.

Bron: https://basmartens.com/