Waarom je boekhouding uitbesteden?

man-coffee-cup-pen

Waarom je boekhouding uitbesteden?

De boekhouding is een van de belangrijkste onderdelen van een onderneming. Vanuit de administratie kan je namelijk precies zien hoe je er cijfermatig voorstaat. Als ondernemer kan je overwegen om, wegens kostenbesparing, zelf boekhouder te zijn. Bij een simpele onderneming gaat dit vaak nog wel, met behulp van boekhoudsoftware kom je al een heel eind. Toch zitten er grote voordelen aan het uitbesteden van je boekhouding verbonden, zelfs voor zzp’ers en kleine bedrijven.

Inzichten van een boekhouder

Een boekhouder is compleet gefocust op de boekhouding en heeft daarvoor gestudeerd. Het is daarom logisch dat hij meer inzicht heeft op de betekenis van de cijfers en waar de risico’s en kansen liggen. Je krijgt een extra paar ogen op de onderneming. Daarnaast moet je ook bedenken dat een boekhouder veel weet over de huidige wetgeving en dus kan zorgen voor grote fiscale voordelen.

Garantie voor een goede boekhouding

Met een specialist weet je dat het goed zit. Boekhouders moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen om hun certificaat te behouden. Dit houdt ook in dat zij ieder jaar een minimaal aantal uren aan bijscholing moeten besteden. Bij verschillende boekhoudbedrijven is het daarnaast mogelijk om een garantieregeling aan te vragen. Dit hoeft niet alleen kwaliteitsgarantie te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de garantie dat je boekhouding wordt geregeld, ook wanneer jouw boekhouder dit door omstandigheden niet kan.

Gemak van een boekhouder

Wanneer een boekhouder zorgt voor jouw administratie, hoef je die tijd er zelf niet meer aan te besteden. Dit geeft je de ruimte om je focus te leggen op de overige bedrijfsvoering.
Een boekhouder zorgt er dus voor dat jouw onderneming geld gaat besparen en neemt een deel van je lasten weg. Daarnaast hoeft het ook helemaal niet duur te zijn, kijk maar eens naar de prijzen van Cijferbaas. Zo heb je grote kans dat jouw boekhouder zichzelf terugverdient.