Voor VPS kiezen of webhosting

Simonsinekheader

Om een website op te kunnen zetten is een degelijk webhostingpakket onmisbaar, evenals een geschikte domeinnaam. De domeinnaam wordt aan de server gekoppeld, waarna mensen je website kunnen bezoeken. Webhosting is echter niet alleen geschikt voor het opbouwen van websites. Ook voor het gebruik van bedrijfsapplicaties kan het slim zijn om externe serverruimte te huren. Het voornaamste voordeel hiervan, is het feit dat je de server zelf niet hoeft te onderhouden. Zou je zelf servers kopen, dan moet je deze op een veilige plek opslaan en door een netwerkbeheerder laten onderhouden. Bij het afnemen van een webhostingpakket heb je de keuze tussen een VPS en shared webhosting.

Verschillen tussen een VPS en shared webhosting
Er zijn een aantal verschillen op te merken, wanneer men een VPS vergelijkt met shared webhosting. Een belangrijk verschil zit bijvoorbeeld in het feit, dat een VPS niet gedeeld hoeft te worden met anderen. Iets wat bij shared webhosting wel het geval is. Wanneer andere websites op de server worden aangevallen, kan dit van invloed zijn op de prestaties van je eigen website. Zeker wanneer je de server wilt gebruiken voor het draaien van webapplicaties kan dit een reden zijn om voor een VPS te kiezen.

Meer vrijheid met een VPS
Een andere reden om voor een VPS te kiezen, is het feit dat je van veel meer vrijheid profiteert. Je kunt zelf bepalen hoe je de server inricht, waardoor deze straks naadloos aansluit bij de applicaties of websites die je op de server wilt laten draaien. Het is vanzelfsprekend ook nog steeds mogelijk om het instellen van de server aan de aanbieder hiervan over te laten. Er is enige technische kennis vereist voor het configureren van servers. Bekijk hier meer informatie over de verschillen tussen een VPS en shared webhosting.