De olifant in de woonkamer: goede inhoud

man-coffee-cup-pen

Iedereen heeft het altijd over de glinsterende gimmicks aan de horizon. Facebook marketing, dan weer is Instagram hot, toen Snapchat. En deze linkbuilding service en dan is er weer een andere dienst op Fiverr die gouden bergen belooft. Om echt succesvol te worden online op het web met een onderneming gaat om iets dat veel minder spannend en opwindend is. Iets dat heel voor de hand liggend is, maar toch overzien wordt door iedereen: de inhoud.

Google met haar AI algoritmes en jarenlange verbeteringen door de meest slimme breinen die deze aardplaneet ooit gekend hebben, is op zo een punt gekomen dat het voornamelijk gaat om juist de inhoud. Kan jouw website de vraag van de zoeker of het verlangen van de zoeker op een juiste wijze voldoen.

Het gaat dus om de kwaliteit van de inhoud van de website. Net zoals dat je mensen niet moet beoordelen op uiterlijk vertoon, maar op de inhoud geldt datzelfde natuurlijk voor websites. Mensen moeten minder tijd steken in foefjes en trucjes zoals een Hello bar of een Live chat ding of een popup, maar meer in het echt helpen van bezoekers met top kwaliteit teksten. Teksten lijkt heel eendimensionaal. Iets waar niet echt onderscheid te maken valt maar niet alle teksten are created equal. Een goed geschreven artikel door een insider die de juiste snaar weet te raken bij de lezer maakt een wereld van verschil t.o.v. content uitbesteed aan een freelancer uit India o.i.d.

Zorg dus dat je voldoende tijd neemt om hier echt voor te gaan zitten. Om teksten te schrijven met gevoel en inzet. Het is geen rocket science, maar zoals de reclame van IKEA zegt: alles wordt mooier met aandacht. Veel tijd aandacht en energie dus.

Heb je dit niet voorhanden of heb je echt geen talent voor het geschreven woord? Wat we dan zouden aanbevelen is om een professioneel tekstbureau hier naar te laten kijken. Een partij die wij kunnen aanbevelen is SwaansCommunicatie.nl. De gegevens zijn:

Swaans Communicatie
Adres: Bruijellestraat 4, 5048 AE Tilburg
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 013 460 0339
URL: https://www.swaanscommunicatie.nl/

Laat echt tekst professionals kijken naar de inhoud van jouw website, onderschat niet de waarde van een website met zorgvuldig geschreven teksten.