De nieuwe hype: een bedrijfsfilm maken

ecommerceheader

Wat is een bedrijfsfilm eigenlijk? Een bedrijfsfilm is een video over je bedrijf. Deze film laat zien waar je voor staat, wat het bedrijf doet, wie er allemaal in het bedrijf werken, waar je talenten liggen en eventueel ook of je een bepaalde missie of doelstelling hebt. Je trekt de aandacht van de klant middels een filmpje en er wordt als het ware een verhaal over de organisatie vertelt. Op een simpele manier in een korte video kun je veel mensen tegelijk aanspreken.

Waarom een bedrijfsfilm?

Door middel van een film zien mensen beelden, mensen letten op en onthouden vaker een beeld dan geschreven tekst. Daarom kan een film over je bedrijf van toegevoegde waarde zijn op je website. Het schijnt zelfs dat mensen websites met bedrijfsvideo's vaker bekijken dan bedrijvensites die dat niet hebben. Vloggen is tegenwoordig onmisbaar in de media en met een bedrijfsfilm ga je mee met de tijd. Je laat een stuk betrokkenheid zien en op deze manier kun je je bedrijf goed promoten.

Waar moet je allemaal aan denken?

Voordat je een bedrijfsfilm gaat of laat maken, is het van belang goed op de hoogte te zijn wat het inhoudt, maar ook wat je precies wilt vertellen. Allereerst zou je inspiratie op kunnen doen door veel filmpjes te bekijken. Hierdoor ontstaan vaak de eerste ideeën. Als je de film gaat maken, zorg dat je alles concreet hebt, een soort van schema van wat je wilt vertellen. Houd het simpel en spreek de klant direct aan, anders haakt deze af. Met een video heeft de klant ook vaak sneller een goed beeld van je bedrijf.

Voordelen van een bedrijfsfilm

Samenvattend heeft een bedrijfsfilm meerdere voordelen. Allereerst leert de klant je bedrijf je in één oogopslag gelijk kennen. De klant heeft letterlijk een beeld van je bedrijf. Een bedrijfsfilm hoeft niet alleen op je website te staan, maar kan gekoppeld worden aan social media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn. Een bedrijfsfilm trekt de aandacht, nodigt uit en het schijnt dat het voor betere zoekmachine optimalisatie zorgt. Dus op die manier krijg je meer belangstelling, dus is het gelijk ook goed promotiemateriaal.