5x handige tips voor een WordPress website onderhouden

Na oplevering van je WordPress website is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen om ervoor te zorgen dat je website blijft werken zoals het hoort. Hieronder geven we enkele tips voor het onderhouden van je WordPress website van een professioneel internetbureau.

1. Update de WordPress website regelmatig

WordPress brengt regelmatig updates uit voor zowel het platform zelf als voor de verschillende plugins en thema’s die je gebruikt. Het is belangrijk om deze updates te installeren om ervoor te zorgen dat je website veilig en up-to-date blijft.

2. Maak regelmatig backups

Het is belangrijk om regelmatig backups te maken van je website, zodat je deze kunt herstellen als er iets misgaat. Er zijn verschillende plugins beschikbaar die automatische backups maken, zodat je hier zelf niet aan hoeft te denken.

3. Verwijder ongebruikte plugins en thema’s

Als je bepaalde plugins of thema’s niet meer gebruikt, is het een goed idee om deze te verwijderen. Dit kan helpen om de snelheid van je website te verhogen en om te voorkomen dat je website onveilig wordt door verouderde code.

4. Zorg voor goede beveiliging

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed beveiligd is tegen hackers. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van een sterk wachtwoord en het installeren van een beveiligingsplugin.

5. Maak regelmatig een website-audit

Een website-audit kan helpen om eventuele problemen op te sporen en op te lossen. Tijdens een website-audit kijk je bijvoorbeeld naar de snelheid van je website, de gebruikerservaring en de technische aspecten van je website.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan je WordPress website om ervoor te zorgen dat deze blijft werken zoals het hoort. Dit kan betekenen dat je regelmatig updates installeert, backups maakt, ongebruikte plugins en thema’s verwijdert, ervoor zorgt dat je website goed beveiligd is en regelmatig een website-audit uitvoert. Als je deze stappen volgt, kan je ervoor zorgen dat je website in goede staat blijft na oplevering.

Bron: https://www.nordique.nl/